Цього року деякі провінції КНР спіткала аномальна спека до 41С. Все це підсилило ризик виникнення катастрофічних пожеж природного і техногенного характеру. Саме тому на запрошення китайської сторони – Чан Чуньскої компанії пластмасових виробів – був запрошений фахівець  подолання вибухів та пожеж, розробник імпульсної техніки багатопланового захисту, в.о. головного наукового співробітника Інституту телекомунікацій і глобального інформаційного простору НАН України, доктор технічних наук, професор Захматов Володимир Дмитрович.

Під час перебування в Китаї професор Захматов В.Д. провів ряд тренінгів і семінарів для китайських фахівців зі швидкого подолання пожеж на промислових об’єктах та у лісовій місцевості, поділився досвідом роботи в Чорнобилі (боротьба з пожежами у «Рудому лісі» у травні 1986р.), розповів про переваги імпульсної техніки багатопланового захисту.

 

 

Разом з професором в Китаї перебувала його помічник – науковий співробітник Інституту телекомунікацій і глобального інформаційного простору НАН України Кряжич О.О., яка, зокрема, провела ряд оглядових семінарів та доповідей про системне вирішення екологічних проблем за допомогою інформаційних технологій, розповіла про перспективи, можливості та переваги співпраці з нашим інститутом з метою інтеграції роботи вчених двох країн для подолання екологічних катастроф.