15-17 жовтня 2013 року відбувся Міжнародний науково-технологічний форум «Наука. Інновації. Технології – 2013», який організовано за підтримки Національної академії наук України і Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України.

Мета Форуму – презентація найбільш перспективні інноваційні розробки і технології та сприяння налагодженню контактів між науковими організаціями і підприємствами реального сектору економіки.

Упродовж трьох днів працювали спеціалізовані експозиції, які дозволили відвідувачам ознайомитися з останніми досягненнями у сфері космічних технологій та ІКТ, нанотехнологій, лазерних технологій, біотехнологій, новітньої освітлювальної техніки, енергозбереження.

Новацією Міжнародного науково-технологічного форуму «Наука. Інновації. Технології – 2013» стала публічна презентація робіт претендентів на Державну премію України в галузі науки і техніки за 2013 рік

Серед таких робіт був представлений цикл наукових праць «Використання природних ресурсів України в умовах екологічних обмежень», що спрямований на запровадження нових принципів і механізмів регулювання  використання природних ресурсів у поєднанні з організаційним і нормативно-правовим  забезпеченням в господарську практику, бюджетну політику, урядові програмні документи і Закони України.

Авторами зазначеного вище циклу робіт є Андрієвський І.Д., Коржнев М.М., Курило М.М., Красовський Г.Я., Міщенко В.С., Павлишин В.І., Радчук В.В., Хвесик М.А., Хлобистов Є.В.

Експозиція представлена авторами зазначеного вище циклу наукових праць складалася з інформаційних стендів, двох презентацій та низки монографій, підручників і навчальних посібників.

Від Інституту телекомунікацій і глобального інформаційного простору  НАН України у Форумі взяли участь Станіслав Олексійович Довгий, Олександр Миколайович Трофимчук, Валентин Васильович Радчук та інші науковці.