Грант Президента України в розмірі 55 тисяч гривень отримала науковий співробітник Інституту Марина ПОПОВА для реалізації проекту «Створення засобів формування та використання комп’ютерних онтологій для реалізації ділових ігор в галузі екологічної освіти». 25 січня свідоцтво про отримання гранту вручив молодій дослідниці Прем’єр-міністр України Микола АЗАРОВ.

Участь в урочистій церемонії вручення свідоцтв і почесних знаків лауреатам щорічних премій Президента України для молодих учених 2012 року та свідоцтв володарям грантів Президента України для обдарованої молоді на 2013 рік також узяли Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро ТАБАЧНИК, Голова Державної служби молоді та спорту Равіль САФІУЛЛІН та Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир СЕМИНОЖЕНКО.

Отриманий грант здібна дівчина спрямує на створення сервісів для електронної карти, розробку онтологічного інтерфейсу і видання книги про методи розробки і використання онтологічних систем в екологічній освіті.