20-22 листопада 2013 року відбулась Ювілейна виставка наукових досягнень установ НАН України, присвячена 95-річчю Національної академії наук України (м. Київ, проспект Академіка Глушкова, 1, Національний комплекс «Експоцентр України», павільйон №23 «НАУКА»).

Мета виставки: демонстрація нових завершених науково-технічних конкурентоспроможних розробок НАН України.

Ці розробки вже впроваджені, або можуть:

  • бути впроваджені у виробництво;
  • здійснювати заміщення імпортної продукції вітчизняною, котра не поступається зарубіжним аналогам або перевищує їх за основними якісними показниками.

Результати своїх нових фундаментальних і прикладних досліджень представили на виставці понад 80 наукових установ НАН України. Продемонстровані інновації призначаються для використання в різних галузях промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, сільського господарства, медицини тощо.

Серед розробок установ НАН України, що готові до впровадження у виробництво, Інститут телекомунікацій і глобального інформаційного простору НАН України  (Гуляєв К.Д., Кузьменко О.О., Ляшук К.В) представив інноваційну розробку в галузі високих технологій – Full HD 3 D on – line Video – макет системи, що призначений робити 3D відео зйомку об’єкту, передачу через локальну мережу до серверу обробки, подальшу трансляцію в Інтернет та адекватне відображення у браузері. Завдання системи – збереження максимальної якості відео, що передається і забезпечення його передачі в реальному часі.

Однією із важливих особливостей такої системи є її масштабність, яка полягає в можливості довільного нарощування її потужності залежно від поставлених цілей та задач.

Використовуючи цю систему разом із сучасними засобами візуалізації 3D-відео, користувач має змогу реалізувати ефект «віртуальної присутності» об’єкта телетрансляції, що забезпечує високий ступінь реальності та якості, а також справляє неабияке враження на глядача.

Буклет програмного продукту додається.