З 1 до 14 липня поточного року делегація Інституту телекомунікацій і глобального інформаційного простору НАН України (ІТіГІП)  брав участь у робочих зустрічах і нарадах за проектами EU TEMPUS в Університеті Кобленц – Ландау ( Німеччина ). Зустрічі проходили за напрямками TEMPUS INURE “Інтегрована інформаційна система управління університетом: впровадження досвіду ЄС у країнах СНД” ) і TEMPUS INARM (“Кваліфікаційні рамки за напрямами “Інформатика”та” Менеджмент ” згідно з Болонськими принципами”).

 

 

ІТіГІП на нарадах представляли молодший науковий співробітник Марина Попова і інженер Віталій Приходнюк відділу інформаційно-комунікаційних технологій.

Учасники обговорили стан виконання завдань проектів, представили звіти про конкретні результати роботи команд, склали план заходів щодо подальшої роботи.

У рамках проекту представники ІТіГІП прослухали і прочитали лекції в літній школі з тематики інформаційного менеджменту та інформаційних технологій, в якій традиційно беруть участь наукові співробітники провідних європейських університетів.

Марина Попова та Віталій Приходнюк прочитали лекцію та провели майстер – клас для слухачів з університетів Німеччини , Австрії , Польщі, Російської Федерації , Білорусі , Молдови , Грузії , Вірменії за темою: « Застосування онтологічних інструментів для управління навчальними ресурсами ВУЗу».

Матеріали і документи зустрічі розміщені на офіційному сайті проекту INURE  http://inure.nmu.org.ua